måndag 21 mars 2011

Bakdelskontroll och vårkänslor

Ja just precis detta är ngt vi jobar på nu speciellt vårkänslorna. Vi har övat en hel del bakdelskontroll då hon som sagt är stor och låååång, den där rompan verkar vara ngt som mest hänger med henne i farten....
Så nu har det vart mkt som kretsar kring den bla att belöna längre bak i ingångarna för att få henne i rätt position och lååångt bak blev det för hon var bra mkt längre än vad jag trodde!? Så för att hon skall hamna rätt utan att spreta med frambenen för att hon kommer för långt fram har jag fått belöna när hon kommer rakt framifrån (läxan från M) och då har jag fått sträcka hela armen så långt bak jag kan för att få henne rätt, så nu har vi börjat med att shapa in rompan och hoppsan stegen är på g, ibland blir det dock lite "otålighets skutterier"  men börjar klura ut dem med. Hon är ju en sådan där liten "riverdancare" vad gäller ben och tassar då gärna på mattes fötter... Med ställandet så har jag "fuskat" ja ni läser rätt, lite skäms jag men inte mkt fick tipset när jag läste K:s härliga blogg så jag och Zera har ett speciellt ställe där vi ibland tränar spontan ställande och det är backigt kan jag säga.. ;) Och jag hoppas att detta skall bidra till att få de där härliga snabba ställandena jag gillar så mkt. Och idag hann vi även med ett litet spår, idag vågade jag mig på att lägga ut en apport ca 50 m efter starten och hon tog den och lämnade av den, dock blev det lite svårt för henne att fortsätta spåra då hon nog tog den som ett slut, men väntade ut henne lite och hon gick på igen, härligt! Och hittade även slutet,så matte var super glad över sin stora klumpiga unghund! Dock hann hon grisa ner sig på de 2 sek det tog mig att rulla in linan, men det är ju vår, skyller alla tokerier på vårkänslor nu och hoppas det blir 2 siffriga plus grader imorgon. Nu väntar sängen för ny skoldag imrgn. Hej på er..

2 kommentarer:

  1. Heja Jenny :D!! Med din träningsmängd och precision kommer det att gå strålande! :)

    SvaraRadera
  2. Tack vad du är rar, vi kämpar på så får vi se vart vi kommit till hösten om vi vågar starta 1:an och kanske appellen.. :)

    SvaraRadera