fredag 11 mars 2011

Usch ingen bra dag alls...

Idag var tänkt att vi skulle träna ett gäng vid fotbollsplanen/ridhuset, men då jag inte var i riktig sinnes stämmning pga flera vakna nätter med sjuk son och begynnande förkylning (och feber visade det sig när jag kom hem) var det som gjort för att bli skrutt. Insåg snabbt att här blir ingen moment träning eller så då Zera var intresserad utav allt annat än mig, stissig som tusan och ganska stressad. Jag valde att sitta ner och träna passivitet när de andra körde sina moment och visst 5 sek senare hade Zera slitit sig och gjorde en utav sina fram rusningar..suck.. tålamodet tröt ännu mer, vilket inte är bra alls.. När vi sedan åkte ner till fotbollsplanen för att göra upplet gjorde hon det super ut i rutan och sedan en snabb sväng vänster där hon hittade föremålet, KANON! Men.... på vägen därifrån var hon överallt upp och ner fram och tillbaka inte en chans att hon skulle lyssna på matte vare sig denna gjorde sig rolig eller försökte kommunicera.. trampade henne på tassarna x-antal gånger för att hon studsade som en gummiboll framför mina fötter (tur man inte har broddar..) men allt rinner av henne som vatten på en gås och jag får inse att jag inte kan nå fram när hon är sådan här, men vad göra..!?? För felet är ju helt klart hos mig jag tappar tålamodet vilket absolut inte fungerar och jag blir rätt frustrerad för hon är mkt hund när detta händer. Men skall man leka mer med henne så jag är ännu roligare ska man ställa krav, för belöna rätt beteende är inte lätt här. Någon som har tips så tar jag gärna emot dem för den matten jag blir när det blir så här tokigt känns inte bra alls... Man ska ju inte skylla på saker men det mesta är nog hos mig då jag har feber och sömnbrist men så tråkigt när det inte funkar och man vill så gärna. Och hon ÄR verkligen vild och stissig dessa stunder, suck. Känns inget kul alls, blir så nere utav detta då jag hatar att det blir så här och mitt sätt att takla situationen. Får vila under helgen och se om det är bättre nästa vecka..

3 kommentarer:

 1. Usch vad trist när det känns så!!! :(

  Det är svårt att beskriva tankar i ord.... men ring gärna om du vill.

  Det kommer att lösa sig! Lycka till!! :)

  SvaraRadera
 2. Tack Karin, jag tror jag kom på ngt idag på morgon promenaden vad gäller kommunikationen :) Men jag ringer gärna dig i veckan då jag har ngr funderingar som jag behöver hjälp med.. :)

  SvaraRadera
 3. Det är väl så det är med hundägandet...upp ena dagen ner andra dagen. Jag förstår dig. Det är jobbigt. Ta det som en utmaning. Kram

  SvaraRadera