tisdag 14 juni 2011

Träning i massor

Idag hade Rasmus sin allra första skolavslutning i sjuntorps kyrka. Alla barnen var så fina i sina exmens kläder och de sjöng som bara barn kan. (Då menar jag fint!) Efter avslutningen for vi alla bestående utav familjen, mormor & Morfar samt farmor hem till oss för lite examens kaffe och kaka. Därefter bar det av till Nordens Ark för Rasmus och Robin med mormor och morfar och Daniel for till jobbet. Då jag inte fått ngn arbetstid idag bestämde jag mig för att hinna så mycket som bara var möjligt, gissa vad jag började med...? Ja, givetvis träna hund! Gick till fotbollsplanen då jag kände att cyklarna som for fram och tillbaka vid cykel rampen precis brevid gamla hockey rinken var en perfekt störning att ha med när jag tränade lite stadga och moment. Dagens plan var att fila på fria följet,bakdelskontrollen samt apporteringen, och efter att haft en himla bra kväll igår med bruksgruppen och Karin FK så hade jag bestämt mig att ha som mål att få ihop EN kedja idag, (har ju pillat på detaljer och detaljer nu) man måste ju ngn gång se om det gett resultat och vad vi behöver träna mer på.... Började med stadga i sitt och ligg med cyklarna som for fram och tillbaka, gick flyttade en tass en gång vid sättandet så där tränar vi mer, tanken är då att putta på henne vid sättanden och belöna när hon trycker ner tassarna som mest.


Fria följet nästa ut, där vi börjat gå lite längre med belöning utåt för att hålla henne på rätt köl (ibland känns det som om man har regal skeppet Wasa vid sidan...) men svårt att se utan spegel eller granskande ögon men efter en vänster sväng rättade hon in bakdelen bra, och tränade sedan rytmiska bakbens rörelser ala´pallen fast utan pall.... ;) Gick riktigt bra mer rytmik och lite lugnare tempo där nu. Bara lyckas bibehålla detta utan att nöta för mkt.. :S Sedan gick vi över till apporteringen där vi har div saker hon får hålla, vi har fått ett bra gripande och tränar nu hålla kvar, idag var det en stekspade som följde med som apport och hon höll med bra tag i 4sek min duktiga lilla stora tjej! :) Sedan kände både jag och Zera oss nöjda och avslutade med en promenad i bankarna där Zera belönade sig själv med att äta hästskit....

Efter detta tog vi lunch (eller jag rättare sagt) Zera valde att spendera tiden med en behövlig middags lur i soffan då husse inte var hemma.. ;) Jag gick till skogen på baksidan jobbet och la ett spår på ca 60 m med en ynklig liten vinkel. Spårningen har ju halkat efter en del pga utav jobb och att fokuset just nu ligger mkt på lydnaden, men efter idag blev vi sugna både jag och Zera. Då hon tog fint upptag spårade i bra tempo tog vinkeln fint och hittade det snåriga slutet lätt som en plätt. Men vi hoppas på lite sällskap i spåret då både jag och vovvan behöver lite support och hjälp där framöver. Sedan fick Zera sova och kan säga att hon sover ännu. Jag  själv läser Canis och får fler idee´r om vad vi ska prova.... och barnen sover gott efter att de sprungit som tigrar och järvar samt sett järvarna äta. Rasmus förklarade glatt när han kom hem att han sett dem äta kött, medan lille bror spatserar efter och är helt övertygad om att det var "TÅRTJA" de åt... ;) Och killarna fick varsin klocka i present utav mormor och morfar lille Robins klocka har varit halv nio sedan tio i förmiddags berättade min mor.....

Foto: Agnetha Andersson 

4 kommentarer:

 1. Heja dig!!! Modigt gjort att våga kedja och det verkar ju ha gått bra!!! På´t igen!!

  SvaraRadera
 2. Karin, ja det krävdes en del mod.. ;)Men det gick ju faktiskt! inkallning var momentet vi satte samman och fick info om att fröken måste bromsa tidigare.. toppen ju!! :D Tack för tipsen!

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Tack ja visst blev det bra, skönt att hundarna kan vara med och att man samtidigt vet att dom är i säkert förvar. Ja jag hänger gärna på er nån dag.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Passar mig utmärkt, vi reser bort tors - sön. Ska vi ses vid affären? Skriv gärna hos mig var, när, hur det passar dig.

  Kram

  SvaraRadera