fredag 16 september 2011

Akilles hälen...

Nu har jag fått tummen ur och satt mig för att blogga, hinns inte riktigt med då tiden går till skola,familj samt hund.

Ialla fall har här hänt en hel del en liten galen och glad BT vid namn Trollborders Mia Muffin har gjort intåg i vår familj och charmat alla inkl Zera, ja hon är nog gladast av alla att hon fått ett litet husdjur som hon ser det, ngn hon kan terrorisera hela dagarna samt sno leksaker för. Och lilla Mia hänger glatt på. Otroligt trevlig liten fröken som är som en mini schäfer, otroligt kontaktsökande utan att vara rädd för att kika läget på andra ställen lugn och fin vid hundmöten samt fruktansvärt underbar på alla de vis. Lydnad känns som en given del med denna lilla fröken ;-)
Vad gäller träningen med Schäfern så har vi nu äntligen lyckats börja länka och jag hittade en annan dimension i träningen. Idag länkade vi allt i Ldk 1 förutom läggande undergång och det höll, fröken tappade varken fokus eller fart, och vi såg vart bristerna finns. Och dessa ska vi fila på imorgon bla gör hon ngt snett uppsättande vid ställandet. Lite för hög belöningsförväntan....  och vår akilles häl har ju varit platsliggandet, det har varit stil ala makaron, pip, pip, skriiik, samt rullande på rompen. Men nu har jag det... Lägger en extern belöning bakom som jag så småningom lägger utanför appella planen som hon får rusa och ta direkt efter. Och det fungerar alldeles utmärkt bra fokus på mig inget pip och bara ett rullande på rompan. :) Så nu har vi hela hösten på oss att träna för ettan till våren!

3 kommentarer:

 1. Japp och snart kommer du med in i bilden ( träningen ) hihi.
  Kram Marina

  SvaraRadera
 2. GRATTIS till känd mental status:) Nu finns det inget att skylla på längre hihi, fast är du lika duktig som jag så kommer du på något nytt haha...
  Ha en fortsatt trevlig lördag.

  Kram Marina

  SvaraRadera
 3. HÄRLIGT, Jenny!!!!!

  Detaljer finns det ALLTID att slipa på, gott att helheten känns fin!!!! :D

  SvaraRadera